Varkensmignonette en gebakken rijst met ananas en paksoi

30 MIN
2 personen
Varkensmignonette en gebakken rijst met ananas en paksoi

Een verrassende maaltijd bomvol Chinese smaken! We maken met Chinees vijfkruidenpoeder gemarineerde varkensmignonette met daarbij originele gebakken rijst met ananas en paksoi. Een zalige combinatie waar iedereen van zal smullen!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 lente-uitjes
  • 1 paksoi
  • 1 bio-ei
  • 2 varkensmignonettes
  • 1 kl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 1 blik ananas
  • 2 el sojasaus
  • 3 el arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Snij de lente-ui in fijne ringen, hou het groene en witte gedeelte gescheiden. Snij de paksoi in stukjes. Breek het ei (de eieren) in een kommetje en klop het los. Giet het sap van de ananas af.
  3. Meng 1/3 van de arachideolie met het Chinees vijfkruidenpoeder, peper en zout. Dep de varkensmignonettes droog met keukenpapier en bestrijk ze met de gekruide olie.
  4. Verhit 1/3 van de arachideolie in een wok en voeg het wit van de lente-ui en de paksoi toe. Voeg per persoon 2 eetlepels water toe. Roerbak 3-4 minuten op hoog vuur tot het water verdampt is. Voeg de rest van de arachideolie en de gekookte rijst toe en roerbak 2 minuten.
  5. Verhit een antikleefpan en bak de gemarineerde varkensmignonettes 4 minuten per kant. Snij in reepjes.
  6. Voeg het ei toe aan de wok en roerbak opnieuw 2 minuten. Voeg nu de blokjes ananas toe. Roerbak nog 3 minuten. Voeg de sojasaus toe en kruid met peper.
  7. Serveer de gebakken rijst met de plakjes varkensvlees. Werk af met het groen van de lente-ui.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 811.16 kcal
Koolhydraten 84.94 g
waarvan suikers 17.56 g
Vet 30.23 g
waarvan verzadigd 6.04 g
Proteïnen 46.42 g
Vezels 6.28 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin