Rode poon met garnalen en zeekraal

25 MIN
4 personen
Rode poon met garnalen en zeekraal

Maak eens een ander soort vis klaar! Wat denk je van dit origineel en licht gerecht met rode poon, garnaaltjes en lekker zilte zeekraal. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 4 rode poonfilets
  • 200 g grijze garnalen, gepeld
  • 1 stokbroodje
  • 1 tomaat, in blokjes gesneden
  • 2 sjalotten
  • 150 g zeekraal
  • 100 ml visfumet
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml lichte room
  • 2 el cognac
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de sjalot fijn. Fruit glazig in 1 eetlepel olijfolie in een steelpannetje. Schenk er de cognac bij. Flambeer en blus met de witte wijn. Laat bijna volledig inkoken en voeg de visfumet toe. Laat opnieuw tot de helft inkoken en voeg dan de room toe. Kruid af met peper en zout.
  2. Breng water aan de kook in een kookpot en blancheer de zeekraal gedurende 2 minuten. Giet af.
  3. Kruid de rode poonfilets met peper en zout en bak ze aan in 1 eetlepel olijfolie, met de velkant eerst.
  4. Serveer de gebakken rode poon met de saus erover gelepeld. Doe er wat tomatenblokjes, garnalen en zeekraal bij. Serveer met stokbrood.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 414.35 kcal
Koolhydraten 25.29 g
waarvan suikers 2.34 g
Vet 18.56 g
waarvan verzadigd 4.78 g
Proteïnen 28.27 g
Vezels 2.19 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin