Rode poon met spinazie en garnalensaus

40 MIN
4 personen
Rode poon met spinazie en garnalensaus

Op zoek naar een verrassende visschotel? Maak eens rode poon klaar. Heerlijk in combinatie met spinazie en een verfijnde bisquesaus op basis van grijze garnalen. Lekker feestelijk!

Ingrediënten

  • 8 rode poonfilets
  • 200 g grijze garnalen
  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 400 g spinazie
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el cognac
  • 100 ml witte wijn
  • 500 ml visfond
  • 100 ml lichte room
  • 2 el olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook ze gaar in gezouten water.
  3. Stoof de sjalot glazig in de helft van de olijfolie in een steelpannetje. Schenk er de cognac bij. Flambeer en blus met de witte wijn. Voeg de visfond toe. Laat voor de helft inkoken.
  4. Kruid de rode poonfilets met peper en zout en leg in een ovenschaal. Voeg de helft van de ingekookte visfond toe. Zet 10 minuten in de oven.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en stoof de spinazie. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Houd warm.
  6. Pureer 100 g garnalen met de rest van de visfond. Wrijf door een zeef. Meng met de tomatenpuree.
  7. Haal de rode poonfilets uit de oven en schep ze voorzichtig over op een bord. Hou warm onder aluminiumfolie. Giet het resterende vocht uit de ovenschaal door een zeef.
  8. Breng het kookvocht aan de kook en laat het 2 minuten inkoken. Doe er de garnalenpuree en de room bij. Roer glad. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Serveer de rode poonfilets met de gekookte aardappelen, spinazie en de saus. Werk af met garnaaltjes en tomatenblokjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 600.01 kcal
Koolhydraten 40.4 g
waarvan suikers 2.26 g
Vet 22.9 g
waarvan verzadigd 5 g
Proteïnen 45.24 g
Vezels 8.24 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin