Gegratineerde sint-jakobsschelpen

30 MIN
4 personen
Gegratineerde sint-jakobsschelpen

Een lekker feestelijk voorgerecht! We bedekken de sint-jakobsvruchten met een vissaus en wat gepelde grijze garnalen. Vervolgens gaat er een laag gratinkaas over en kunnen ze zo de oven in. Even gratineren en ze zijn klaar om opgediend te worden met een takje peterselie en een stuk stokbrood. Zin in gekregen?

Ingrediënten

  • 12 sint-jakobsvruchten
  • 50 g grijze garnalen, gepeld
  • 1 stokbroodje
  • 150 g champignons
  • 1 bosje peterselie
  • 100 g gratinkaas
  • 300 ml visbouillon
  • 4 sint-jakobsschelpen
  • 2 el bloem
  • 4 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snij de champignons in blokjes. Smelt de helft van de boter in een pan en bak de blokjes champignon aan. Kruid met peper en zout.
  3. Schep de champignons uit de pan en smelt de rest van de boter. Voeg de bloem toe en roer tot een roux. Bevochtig met de visbouillon en laat indikken tot een saus. Voeg de champignons terug toe en kruid de saus. Snij wat peterselie fijn en roer erdoor.
  4. Leg in elke sint-jakobsschelp 3 vruchten, verdeel er de garnalen over en schep er de saus over. Strooi er de gratinkaas over en zet 8 min. in de oven en dan enkele min. onder de grill.
  5. Serveer de sint-jakobsschelpen met een takje peterselie en stokbrood.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 505.5 kcal
Koolhydraten 29.98 g
waarvan suikers 0.98 g
Vet 22.8 g
waarvan verzadigd 14.5 g
Proteïnen 38.5 g
Vezels 2.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin