Gebakken sardientjes

50 MIN
4 personen
Gebakken sardientjes

Sardientjes, een heerlijke Zuiderse traktatie. Door ze te marineren, krijgen ze een nog sappigere smaak. Het lekkerste als je ze op de grill bereidt.

Ingrediënten

    Voor de sardientjes

  • 12 sardienen
  • ½ citroen, in partjes
  • 4 el bloem
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • voor de marinade

  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 4 el citroensap
  • 4 el olijfolie
  • 2 kl peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Maak een marinade van het citroensap, de olijfolie en de knoflook. Voeg er de peterselie aan toe en breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de vissen in de lengte open, maak de graat los van het visvlees en trek deze er voorzichtig uit. Snij de graat af aan de staart.
  3. Doe de sardientjes open en bestrijk ze met de marinade. Laat 20 minuten intrekken.
  4. Doe de bloem in een kommetje en kruid met peper en zout. Haal hierdoor de sardientjes en klop het overtollige bloem eraf.
  5. Bak de vis goudbruin aan beide kanten in de olijfolie. Verdeel over de borden en serveer met de citroenpartjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 499.59 kcal
Koolhydraten 11.72 g
waarvan suikers 0.97 g
Vet 31.57 g
waarvan verzadigd 3.94 g
Proteïnen 42.64 g
Vezels 1.04 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin