Risotto met gebakken vis en savooikool

30 MIN
2 personen
Risotto met gebakken vis en savooikool

Voor risotto heb je geduld nodig, maar dat wachten wordt altijd beloond. Want na een minuut of twintig roeren, ontstaat er iets moois: smeuïgheid, met nog een beetje bite en vooral veel smaak.

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 125 gr risottorijst
  • 1 blokje visbouillon
  • 2 kl bruschetta verde kruiden
  • 25 gr zonnebloempitten
  • 1 savooikool
  • 300 gr witte vis
  • boter
  • olie
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snipper de sjalot fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pot en fruit de sjalot in 2 min. glazig op zacht vuur. Voeg de risottorijst toe en laat zo’n 2 min. meebakken, tot de rijst glazig is. Verkruimel de bouillon erbij en voeg beetje per beetje wat water toe (reken zo’n 200 ml per persoon). Laat sudderen op zacht vuur en voeg, wanneer het water bijna is opgenomen, nog een pollepel toe. Ga zo door tot de risotto net beetgaar is, ongeveer 15-20 min. Roer regelmatig goed door. Kruid met zwarte peper en de bruschetta verde.
  2. Rooster intussen de zonnebloempitten goudbruin in een pan zonder vetstof. Haal uit de pan.
  3. Snijd de savooikool in vier. Verwijder vervolgens de harde, witte kern en snijd de kool in fijne reepjes (reken ongeveer 200 g per persoon).
  4. Smelt een klontje boter in de pan van de zonnebloempitten en stoof de savooikool in zo'n 5 min. beetgaar (zie tip). Kruid met een snuifje zout en zwarte peper. Schep de savooikool uit de pan.
  5. Dep de vis droog en kruid royaal met zout en zwarte peper. Smelt een klont boter in de pan van de savooikool en bak de vis 2-3 min. aan elke kant op middelhoog vuur. Controleer of de vis gaar is: als hij nog een beetje glazig is en je ‘m vlot uit elkaar kan trekken met een vork, is hij perfect.
  6. Controleer of de risotto gaar is. Schep de savooikool eronder, proef en kruid naar smaak bij met zout en zwarte peper. Serveer de risotto met de vis. Lepel wat boter uit de pan erover en werk af met de zonnebloempitten. Smakelijk!
  7. TIP: Pan te klein? Laat de savooikool dan in meerdere keren slinken.