Risotto met pesto, kip, tomaat en rucola

35 MIN
2 personen
Risotto met pesto, kip, tomaat en rucola

Pesto + risotto? Een heerlijk creamy bordje comfortfood! Ik serveer er sappige plakjes kip én een frisse tomaten-rucolasalade bij. De Italiaanse driekleur op je bord, maar eens op een andere manier.

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g stoofselder
  • 125 g risottorijst
  • ½ blokje kippenbouillon
  • 2 kipfilets
  • 2 tomaten
  • 50 g rucola
  • 25 g verse groene pesto
  • 50 g Gran Moravia, of parmezaan
  • boter
  • 1 el olijfolie
  • 2 kl balsamicoazijn
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snipper de sjalot fijn. Pers de knoflook. Snijd de selder in blokjes van 0,5 cm.
  2. Smelt een klontje boter in een pot of braadpan en fruit de sjalot, knoflook en risottorijst in zo’n 2 min. glazig op middelhoog vuur. Voeg de selder toe en stoof zo'n 3-4 min. mee. Verkruimel de bouillon eroverheen en voeg beetje per beetje wat water toe (reken zo’n 200 ml per persoon). Laat sudderen op zacht vuur en voeg, wanneer het water bijna is opgenomen, nog een scheutje toe. Ga zo 15-20 min. door, tot de risotto net beetgaar is. Roer regelmatig goed door.
  3. Smelt een klontje boter in een braadpan. Kruid de kipfilet met zout en zwarte peper en bak zo'n 2 min. per zijde op hoog vuur (zie tip). Verlaag vervolgens het vuur en laat nog 10 min. bakken op laag vuur met deksel op de pan.
  4. Snijd de tomaat in blokjes. Meng de balsamico met de olijfolie, een snuif zout en zwarte peper tot een dressing. Meng de rucola en tomaten onder de dressing.
  5. Roer de pesto en de helft van de Gran Moravia door de risotto. Snijd de kipfilet in plakjes en schik bovenop de risotto. Strooi de rest van de Gran Moravia erover. Serveer de salade erbij. Smakelijk!
  6. TIP: Heb je liever kip in hapklare stukjes? Snijd de kipfilet dan in reepjes en roerbak 4-5 min.