Dumplings in een pesto-roomsausje met champignons en kerstomaten

30 MIN
2 personen
Dumplings in een pesto-roomsausje met champignons en kerstomaten

Maybritt & Ruslan zijn de twee jonge bezielers van deze plantaardige Davai-dumplings. De kleine, gevulde pakketjes doen een beetje denken aan Italiaanse ravioli of tortellini. Je bereidt de dumplings in een handomdraai: even in de pan of in de oven en klaar.

Ingrediënten

  • 250 gr witte champignons
  • 250 gr rode kerstomaten
  • 16 broccoli-pesto dumplings (van Davai)
  • 100 ml room
  • 50 gr verse groene pesto
  • 50 gr Gran Moravia
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de champignons in fijne plakjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een diepe stoofpot en laat goed heet worden. Schep de champignons in de pot (zie tip). Bak 2 min. op hoog vuur en zonder deksel op de pot, tot de champignons beginnen te 'piepen'. Kruid met flink wat zwarte peper. Verlaag het vuur en laat nog 2 min. bakken zonder deksel op de pot.
  3. Leg de kerstomaatjes aan één kant van de bakplaat, en de dumplings aan de andere kant (Het witte laagje op de dumplings is bloem, die ervoor zorgt dat de dumplings niet aan elkaar kleven). Besprenkel beide met een beetje olijfolie en kruid met zout en zwarte peper. Rooster 10 min. in de oven.
  4. Giet de room en groene pesto bij de champignons en laat rustig warm worden op zacht vuur. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  5. Serveer de dumplings met de romige champignons en geroosterde kerstomaatjes. Bestrooi naar smaak met de kaas. Smakelijk!
  6. TIP: Zo bak je champignons mooi goudbruin: laat de pan goed warm worden, zorg voor voldoende vetstof, geef de champignons genoeg plaats in de pan en voeg zout pas op het einde toe. Laat ons weten wat je ervan vindt via foodbag.be/feedback