Risotto met gehakt, wortel, selder en sperziebonen

35 MIN
2 personen
Risotto met gehakt, wortel, selder en sperziebonen

Vandaag gaan we voor een bordje ultiem comfort food. Een risotto zoals de Italianen in de Alpen 'm zelf eten. Nederig, eenvoudig, maar zo boordevol smaak. Je kan kiezen of je witte of rode wijn gebruikt, maar met rode ga je een nog voller smaakresultaat hebben, moet je proberen!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 2 stengels selder
  • 2 takjes tijm
  • 200 g sperziebonen
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 130 g risottorijst
  • 300 g gemengd gehakt
  • 10 g bladpeterselie
  • 30 g parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • 100 ml rode wijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes. Snij de selder in fijne blokjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Los de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon op in per persoon 250 milliliter heet water.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een grote kookpot en voeg de ui toe. Stoof 3 minuten. Voeg dan de knoflook, wortel, selder en tijm toe. Laat 5 minuten stoven.
  3. Verhoog het vuur, voeg de risottorijst toe en roerbak gedurende 2 minuten op hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Giet de rode wijn erbij en laat volledig verdampen.
  4. Draai het vuur weer lager en voeg een soeplepel kippenbouillon toe. Voeg nu ook de sperzienbonen toe. Roer goed en voeg telkens een nieuwe soeplepel kippenbouillon toe wanneer de bouillon bijna verdampt is. Na ongeveer 20 minuten is de risottorijst gaar.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak het gehakt mooi goudbruin in 4-5 minuten.
  6. Hak de bladpeterselie fijn. Roer de parmezaan, bladpeterselie en het gehakt door de risotto en kruid naar smaak met peper en zout.
  7. Serveer de risotto in diepe borden.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 843.82 kcal
Koolhydraten 74.43 g
waarvan suikers 12.62 g
Vet 37.95 g
waarvan verzadigd 12.12 g
Proteïnen 40.16 g
Vezels 10.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin