Risotto met venkel en worst

35 MIN
2 personen
Risotto met venkel en worst

Risotto is met voorsprong ons favoriete Italiaanse éénpansgerecht. Al maken we deze keer met plezier één extra pannetje vuil om het gehakt dat je uit chipolataworstjes haalt, te bakken. De combinatie van het gebakken vlees met smeuïge venkelrisotto is werkelijk overheerlijk.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 venkel
  • 1 groentebouillonblokje
  • 130 g risottorijst
  • 2 chipolataworsten
  • 1 kl venkelzaad
  • 30 g parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • 100 ml witte wijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de venkel in kleine stukjes. Hou de groene venkeltopjes opzij voor de afwerking.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en stoof de ui, venkel en de knoflook zachtjes gedurende 7-9 minuten.
  3. Breng ondertussen 250 milliliter water per persoon aan de kook en los hierin de groentebouillon op.
  4. Verhoog het vuur en voeg de risottorijst bij de ui. Laat 1 minuut bakken en voeg dan de witte wijn toe. Schep regelmatig om tot de wijn helemaal verdampt is.
  5. Verlaag het vuur opnieuw en voeg een soeplepel van de groentebouillon toe. Roer goed en voeg een volgende soeplepel groentebouillon toe als bijna al het vocht verdampt is. Blijf dit herhalen tot alle bouillon opgenomen is, dit duurt ongeveer 20 minuten. Blijf heel regelmatig roeren. Kruid goed met peper en zout.
  6. Neem de chipolataworsten en knijp er het vlees in stukjes uit. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en voeg het gehakt en de venkelzaadjes toe. Roerbak tot het vlees mooi doorbakken is. Bewaar onder aluminiumfolie.
  7. Roer vlak voor het serveren 2/3de van de parmezaan en het gebakken worstvlees door de risotto. Serveer in diepe borden, werk af met de rest van de parmezaan en de venkeltopjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 819.23 kcal
Koolhydraten 69.83 g
waarvan suikers 5.96 g
Vet 37.32 g
waarvan verzadigd 11.88 g
Proteïnen 33.67 g
Vezels 5.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin