Risotto met knapperige gedroogde parmaham, venkel en rucola

35 MIN
2 personen
Risotto met knapperige gedroogde parmaham, venkel en rucola

Dit moet één van onze favoriete risotto's zijn! De subtiele anijssmaak van de venkel contrasteert goed met de zoute en crunchy gedroogde ham.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 venkel
  • 4 plakjes parmaham
  • 1 groentebouillonblokje
  • 130 g risottorijst
  • 30 g parmezaan
  • 50 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • 100 ml witte wijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de grill van de oven op 200 °C. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de venkel in kleine stukjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de plakjes parmaham. Zet 2-3 minuten onder de grill, totdat de parmaham mooi krokant is. Breek in stukjes.
  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngehakte ui, venkel en de knoflook zachtjes voor 7-9 minuten.
  3. Breng ondertussen 250 milliliter water per persoon aan de kook en los hierin de groentebouillon op.
  4. Verhoog het vuur en voeg de risottorijst bij de ui. Laat 1 minuut bakken en voeg dan de witte wijn toe. Schep regelmatig om tot de wijn helemaal verdampt is.
  5. Verlaag het vuur opnieuw en voeg een soeplepel van de groentebouillon toe. Roer goed en voeg een volgende soeplepel groentebouillon toe als bijna al het vocht verdampt is. Blijf dit herhalen tot alle bouillon opgenomen is, dit duurt ongeveer 20 minuten. Blijf heel regelmatig roeren. Kruid goed met peper en zout.
  6. Roer vlak voor het serveren de geraspte parmezaan en 3/4de van de blaadjes rucola door de risotto. Serveer in kommetjes, met de rest van de rucola en de gedroogde parmaham er bovenop.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 566.83 kcal
Koolhydraten 66.39 g
waarvan suikers 7.15 g
Vet 17.49 g
waarvan verzadigd 5.79 g
Proteïnen 23.17 g
Vezels 6.16 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin