Risotto met crispy pancetta champignons en spinazie

35 MIN
2 personen
Risotto met crispy pancetta champignons en spinazie

Risotto voelt voor mij als een warme knuffel in een bord. Wij houden van tegenstellingen, daarom combineren we het smeuïgste rijstgerecht van de Italiaanse keuken met krokante pancetta. En champignons en spinazie voegen we toe als vitamineboost. Geniet!

Ingrediënten

  • 5 gr salie
  • 1 gele ui
  • 1 teentje knoflook
  • 125 gr risottorijst
  • ½ blokje groentebouillon
  • 250 gr witte champignons
  • 100 gr pancetta
  • 200 gr spinazie
  • 50 gr Gran Moravia, of parmezaan
  • olijfolie
  • snuifje paprikapoeder
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Hak de salie fijn.
  2. Snipper de ui fijn en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een pot en fruit de ui en knoflook zo’n 2 min. op zacht vuur. Voeg de risottorijst en de helft van de salie toe en laat zo’n 2 min. meebakken, tot de rijst glazig is (zie tip). Verkruimel de bouillon eroverheen en voeg beetje per beetje wat water toe (reken zo’n 200 ml per persoon). Laat op zacht vuur sudderen en voeg, wanneer het water bijna is opgenomen, nog een pollepel toe. Ga zo door, tot de risotto net beetgaar is, ongeveer 15-20 min. Roer regelmatig goed door.
  3. Snijd de champignons in 4, de grotere exemplaren in 6. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de champignons 5 min. op middelhoog vuur. Kruid met een snuifje paprikapoeder, zout en zwarte peper.
  4. Krokante pancetta: schik de pancetta op de bakplaat en schuif voor 8-10 min. in de oven. Haal de pancetta uit de oven en laat afkoelen.
  5. Schep de gebakken champignons onder de risotto en voeg er handje per handje de spinazie aan toe en laat slinken. Proef van de risotto en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  6. Serveer de risotto en werk af met de rest van de salie, de Gran Moravia en de krokante pancetta. Smakelijk!
  7. TIP: Je kan de risotto ook blussen met een scheutje witte wijn.