Pompoenrisotto met pancetta en parmezaan

40 MIN
2 personen

Een risotto met pompoen, reepjes krokant gebakken pancetta en uiteraard parmezaan. Voor het beste resultaat moet je echt heel goed roeren!

Ingrediënten

  • ½ flespompoen
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g pancetta
  • ½ rode chilipeper
  • 10 g bladpeterselie
  • 130 g risottorijst
  • 100 g spinazie
  • 30 g geraspte harde kaas
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de flespompoen in blokjes van 1 centimeter. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de pompoenblokjes over. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Breng per persoon 350 milliliter water aan de kook en laat er de groentebouillon in oplossen.
  3. Snij de ui fijn en pers het teentje knoflook. Snij de pancetta in fijne reepjes. Snij de rode chilipeper in fijne ringetjes. Snij de peterselie fijn.
  4. Verhit de rest van de olijfolie en bak de ui en reepjes pancetta. Voeg na 5 minuten de knoflook, de rode chilipeper en de risottorijst toe. Roer goed om en schep er dan 1 soeplepel bouillon bij. Kruid met peper en zout en roer regelmatig om. Wanneer het vocht verdampt is, voeg je opnieuw 1 soeplepel bouillon toe. Roer heel regelmatig. Blijf dit herhalen totdat de rijst beetgaar is.
  5. Haal van het vuur en roer er de spinazie, pompoenblokjes, de helft van de geraspte kaas en de helft van de fijngesneden peterselie door, kruid met peper en zout.
  6. Serveer de risotto met de rest van de geraspte kaas en peterselie erover gestrooid.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 755.4 kcal
Koolhydraten 75.77 g
waarvan suikers 12.48 g
Vet 39.18 g
waarvan verzadigd 11.72 g
Proteïnen 22.51 g
Vezels 7.14 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin