Pompoenrisotto met pancetta en parmezaan

40 MIN
2 personen

Een echte herfstrisotto met pompoen, reepjes krokant gebakken pancetta en uiteraard parmezaan. Voor het beste resultaat moet je echt heel goed roeren!

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 75 g pancetta
  • 1 rode chilipeper
  • 75 g spinazie
  • 40 g parmezaan
  • 10 g bladpeterselie
  • 130 g risottorijst
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de flespompoen in blokjes van 1 centimeter. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de pompoenblokjes over. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Breng per persoon 500 milliliter water aan de kook en laat er de groentebouillon in oplossen.
  3. Snij de rode ui fijn en pers het teentje knoflook. Snij de pancetta in fijne reepjes. Snij de rode chilipeper in fijne ringetjes. Was de spinazie. Rasp de parmezaan. Snij de peterselie fijn.
  4. Verhit de rest van de olijfolie en bak de rode ui en reepjes pancetta. Voeg na 5 minuten de knoflook, de rode chilipeper en de risottorijst toe. Roer goed om en schep er dan 1 soeplepel bouillon bij. Kruid met peper en zout en roer regelmatig om. Als het vocht verdampt is, voeg je opnieuw 1 soeplepel bouillon toe. Roer heel regelmatig. Blijf dit herhalen totdat de bouillon op is en de rijst beetgaar.
  5. Haal van het vuur en roer er de spinazie, pompoenblokjes, de helft van de geraspte parmezaan en de helft van de fijngesneden peterselie door, kruid met peper en zout.
  6. Serveer de risotto met de rest van de parmezaan en peterselie erover gestrooid.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 812.86 kcal
Koolhydraten 91.86 g
waarvan suikers 16.81 g
Vet 36.66 g
waarvan verzadigd 11.05 g
Proteïnen 25.9 g
Vezels 8.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin