Risotto met krokante pancetta, kerstomaten en pompoen
30 MIN
2 personen
Risotto is zo tof! Je draait er de lekkerste groenten in en maakt 'm zacht en smeuïg met wat kaas. De pancetta bak je knapperig in de pan voor extra smaakpret. Je geduld voor al het roerwerk wordt instant beloond.
Ingrediënten
½ gele ui
½ butternut pompoen
200 gr kerstomaten
paprikapoeder (naar smaak)
125 gr risottorijst
½ groentebouillon
50 gr Gran Moravia (of parmezaan)
100 gr pancetta
olijfolie
peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snipper de ui fijn en snijd de pompoen in blokjes van 2-3 cm (schillen hoeft niet). Halveer de kerstomaten.
Verhit een scheutje olijfolie in een pot en fruit de ui zo’n 2 min. op zacht vuur. Schep de pompoen en het paprikapoeder bij de ui en laat 3 min. stoven op middelhoog vuur.
Voeg de risottorijst toe en laat zo’n 2 min. meebakken, tot de rijst glazig is. Verkruimel de bouillon eroverheen en voeg beetje per beetje wat water toe (reken zo’n 200 ml per persoon). Laat op zacht vuur sudderen en voeg, wanneer het water bijna is opgenomen, nog een pollepel toe. Ga zo door tot de risotto net beetgaar is, ongeveer 15-20 min. Roer regelmatig goed door. Voeg in de laatste 5 min. de tomaten toe. Haal de pot van het vuur.
Schep de Gran Moravia onder de risotto tot deze goed gesmolten is (zie tip). Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper. Bak de pancetta krokant in een pan op hoog vuur.
Serveer de risotto met de gebakken pancetta. Smakelijk!
TIP: Voor extra smeuïgheid kan je nog een klontje boter door de risotto roeren.