Kneed de rode kool zo’n 2-3 min. met je handen en giet de witte wijnazijn erbij. Kruid met zout en zwarte peper en zet even opzij in de koelkast (zie tip).
Hak de verse kruiden fijn. Rasp de rode biet grof en meng samen met de helft van de bieslook. Giet er een scheutje olijfolie over en schep goed om.
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Dressing: pers de knoflook. Meng de yoghurt met de knoflook en de rest van de verse kruiden. Voeg een scheutje olijfolie toe en breng op smaak met zout en zwarte peper.
Kruid de kippenhaasjes met een snuifje paprikapoeder, zout en zwarte peper. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de kippenhaasjes in zo’n 6-7 min. goudbruin en gaar.
Vul een kom met de rijst, kippenhaasjes, rucola, rode biet, rode kool en geta. Werk af met een flinke schep van de dressing en een snuifje zwarte peper. Smakelijk!
TIP: Heb je wat meer tijd? Maak de rode kool al een paar uur op voorhand.