Horiatiki, klassieke Griekse salade

10 MIN
2 personen
Horiatiki, klassieke Griekse salade

'Horiatiki' is de Griekse benaming voor de klassieke 'Griekse salade', die je overal in Griekenland op menukaarten ziet staan. Feta, tomaat, komkommer, rode ui, Kalamata olijven en een dressing met extra vierge olijfolie, rode wijnazijn en Griekse oregano, zo simpel maar overheerlijk is het!

Ingrediënten

  • 3 mini komkommers
  • 200 gr kerstomaten
  • ½ rode ui
  • 50 gr Kalamata olijven
  • 150 gr feta
  • 1 kl (Griekse) oregano
  • 2 el extra vierge olijfolie, bij voorkeur van Griekse afkomst
  • 2 kl rode wijnazijn
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de komkommer in plakjes. Halveer de kerstomaten. Snij de rode ui in fijne ringen. Schik op borden, verdeel de olijven erover.
  2. Snij de feta overlangs in een grote plak en leg bovenop de groenten. Strooi de Griekse oregano erover. Bedruppel met extra vierge olijfolie, rode wijnazijn en geef een draai van de pepermolen. Klaar!