Citroenkip met orzo, getakaas, spinazie en champignons

40 MIN
2 personen
Citroenkip met orzo, getakaas, spinazie en champignons

Citroen is misschien wel mijn favoriete ingrediënt in de keuken. Het geeft een frisse toets, kleur en maakt een gerecht net dat tikkeltje interessanter. We bakken de uitgeknepen citroenhelften zelfs even mee in de pan: heerlijk!

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 300 gr kippendij
  • 1 gele ui
  • 250 gr witte champignons
  • 150 gr spinazie
  • 125 gr orzo
  • ½ blokje kippenbouillon
  • 5 gr verse oregano
  • 50 gr getakaas (of feta)
  • olijfolie
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 kl paprikapoeder
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Spoel de citroen en boen goed schoon. Rasp de schil en pers de citroen. Meng de kip in een kom met de helft van de citroenzeste, 1,5 el citroensap, de gedroogde oregano, het paprikapoeder, zout, zwarte peper en een flinke scheut olijfolie. Masseer de kruiden met je handen goed in de kip.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een stoof pot en bak de kip 5-7 min. op middelhoog vuur, tot die goudbruin kleurt.
  3. Snipper intussen de ui fijn. Snijd de champignons in plakjes. Hak de spinazie grof.
  4. Haal de kip uit de pot, ze gaart straks verder. Bak er vervolgens de champignons in gedurende 5 min. op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper en haal uit de pot.
  5. Giet een klein scheutje water in de pot (zo'n 1-2 el is voldoende) en roer de aanbaksels los met een vork. Voeg vervolgens de ui toe en fruit 2 min. op middelhoog vuur, tot de ui glazig is. Voeg de orzo, de spinazie en 350 ml water toe en verkruimel de bouillon erbij. Kruid met zwarte peper. Leg de kip terug in de pot, verlaag het vuur en laat 20 min. pruttelen op het zachtste vuur met het deksel op de pot. Leg de uitgeknepen citroen gerust mee in de pan voor extra aroma.
  6. Haal de pot van het vuur en laat nog 10 min. staan met het deksel op de pot (zie tip). Hak intussen de verse oregano fijn.
  7. Serveer de citroenkip met orzo en werk af met de verse oregano , getakaas en de rest van de citroenzeste. Smakelijk!
  8. TIP: Even rusten. Zo komen alle smaken beter tot hun recht en slorpt de orzo het laatste beetje bouillon op.