Pita met Griekse kip, looksaus, kerstomaten en ijsbergsla

25 MIN
2 personen
Pita met Griekse kip, looksaus, kerstomaten en ijsbergsla

Een klassieker maar o zo lekker! Pita met Griekse kip, looksaus, kerstomaten en ijsbergsla. Met kant-en-klare looksaus zit je in een wip aan tafel.

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • ½ rode ui
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 kl gedroogde tijm
  • ½ ijsbergsla
  • 250 gr kerstomaten
  • 4 pitabroodjes
  • 150 gr looksaus
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C voor de pitabroodjes. Je kan ze ook in de broodrooster roosteren, dan heb je de oven niet nodig voor dit gerecht.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes van 2-3 cm en de ui in dunne ringen. Meng de gedroogde tijm en oregano met 2 el olijfolie per persoon en kruid met zout en zwarte peper (zie tip). Schep er de kippenblokjes en de uiringen onder en laat even marineren.
  3. Hak de ijsbergsla fijn. Snijd de tomaten in 4. Schep de tomaten om met een scheutje olijfolie en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak daarin de kippenblokjes met ui en marinade 2-3 min. op hoog vuur, tot de kip is aangekorst. Verlaag het vuur dan en laat nog 5 min. verder bakken met het deksel op de pan, tot de kip helemaal gaar is. Proef en kruid met zout en zwarte peper.
  5. Rooster de pitabroodjes 5 min. in de oven of broodrooster.
  6. Snijd de pitabroodjes open en besmeer ze met de looksaus. Lepel er de kippenblokjes, ui, ijsbergsla en tomaten in. Serveer de rest van de sla en tomaten erbij. Smakelijk!
  7. TIP: Meng wat kaneel onder de marinade voor een verrassende toets. Die maakt het geheel zachter en zoeter.