Marokkaanse kip met feta, rijst, rozijnen en wortel

55 MIN
2 personen
Marokkaanse kip met feta, rijst, rozijnen en wortel

We verstoppen een Marokkaanse touch in de kruiding: ras-el-hanout, rozijnen, een vleugje honing ... Het smelt nu al heerlijk samen in je mond. Voeg er nog een flinke snuif liefde aan toe en je hebt het perfecte avondmaal.

Ingrediënten

  • 2 wortelen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode chilipeper
  • 250 gr rode kerstomaten
  • 2 kippenbillen
  • 2 kl ras-el-hanout
  • 1 el honing
  • 25 gr rozijnen
  • 125 gr witte rijst
  • 75 gr feta
  • 10 gr koriander
  • olijfolie
  • 1 kl gedroogde tijm
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven op 190°C. Halveer de wortel in de lengte en snijd vervolgens in schuine stukken (schillen hoeft niet). Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook en hak de chilipeper fijn (verwijder de zaadlijst voor minder pit).
  2. Schik de wortel, ui, knoflook, chilipeper, kerstomaten en kip in een ovenschaal. Kruid met ras-el-hanout, tijm, zout (niet te veel, de getakaas is ook zout) en zwarte peper. Voeg de honing en een royale hoeveelheid olijfolie toe en hussel met je handen goed door elkaar, tot alles met een dun laagje olie bedekt is. Schik de kip en kerstomaten opnieuw bovenop de groenten. Schuif 30 min. in de oven.
  3. Zet intussen de rozijnen net onder water en laat even wellen.
  4. Wanneer de kip reeds 20 min. in de oven zit, kook de rijst dan volgens de instructies op de verpakking.
  5. Haal de kip na 30 min. uit de oven. Voeg de rozijnen toe (zonder het water) (zie tip) en strooi de getakaas eroverheen. Zet nog 10 min. terug in de oven tot de geta een beetje gesmolten is.
  6. Hak de koriander fijn.
  7. Werk de kip af met koriander en serveer met de rijst. Smakelijk!
  8. TIP: Ga voor een variant op dit recept en meng de rozijnen door de rijst, ook leuk!