Rijstsalade met gerookte zalm, boontjes, radijs en ei
30 MIN
2 personen
De klassieke aardappelsalade kennen we allemaal, maar probeerde je al eens een rijstsalade? Lekker fris en perfect tijdens die warme zomerdagen. Het smeuïge eitje maakt het helemaal af.
Ingrediënten
125 gr witte rijst
200 gr prinsessenboontjes
2 eieren
2 el mayonaise
1 bussel radijs
100 gr gerookte zalm
½ kl paprikapoeder
½ kl currypoeder
zwarte peper en zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat zoveel mogelijk afkoelen (zie tip). Spreid de rijst bijvoorbeeld uit op een groot bord, zo koelt die sneller af.
Breng een pot met gezouten water aan de kook voor de boontjes. Maak de boontjes schoon door de harde uiteinden eraf te snijden. Halveer een kook ze 3-5 min. Schep uit het water (gooi het water niet weg!) en spoel onder koud water. Kook vervolgens het ei 5 min., zo is het nog een beetje lopend vanbinnen.
Dressing: meng de mayonaise met het paprikapoeder, currypoeder, 1 el water per persoon, een snuif zout en zwarte peper tot een lopende dressing.
Snijd de radijzen in dunne plakjes. Pel het ei.
Meng de (afgekoelde) rijst met de boontjes en plakjes radijs. Kruid met zout en
zwarte peper.
Trek of snijd de zalm in stukken.
Halveer het ei. Serveer de rijstsalade met de gerookte zalm en het ei. Werk af met de dressing. Smakelijk!