Confituur van aardbei en rabarber

20 MIN
4 personen
Confituur van aardbei en rabarber

Deze confituur is een topcombinatie van 2 heerlijke zomervruchten: aardbei en rabarber. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 200 g rabarber, in stukjes
  • 200 g aardbeien, fijngeprakt
  • 20 ml sinaasappelsap
  • 200 g geleisuiker

BEREIDING

  1. Doe de rabarber met het sinaasappelsap in een ruime kookpot. Breng aan de kook en laat 10 minuten afgedekt koken.
  2. Voeg de aardbeien en de suiker toe aan de rabarber. Roer goed om zodat de suiker oplost en breng opnieuw aan de kook. Laat 3 minuten sudderen.
  3. Verwijder het eventuele schuim met een schuimspaan. Doe de confituur in bokaaltjes en sluit goed af.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 222.25 kcal
Koolhydraten 52.75 g
waarvan suikers 52 g
Vet 0.26 g
waarvan verzadigd 0 g
Proteïnen 0.69 g
Vezels 2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin