Quinoasalade met broccoli, chorizo, feta en citroendressing

20 MIN
2 personen
Quinoasalade met broccoli, chorizo, feta en citroendressing

Oh wat is dit een lekkere salade! Quinoa die je samen met roosjes broccoli kookt, daarbij komt krokant gebakken chorizo, zoute feta, crunchy pecannoten en een frisse citroendressing. Veel contrasterende smaken en texturen, lekker!

Ingrediënten

  • 130 g quinoa
  • 1 broccoli
  • ½ citroen
  • 100 g chorizo
  • 1 sjalot
  • 100 g feta
  • 30 g pecannoten
  • 1½ el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook. Voeg de quinoa toe en laat ongeveer 8 minuten pruttelen op een matig vuur. Roer regelmatig om.
  2. Snij ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Wanneer de quinoa 8 minuten gekookt heeft, voeg de broccoliroosjes toe. Laat nog 7 minuten koken. Giet af.
  3. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen. Pers het sap. Meng de extra vierge olijfolie met de citroenzeste en het sap. Kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
  4. Snij de chorizo in blokjes. Snij de sjalot fijn. Verhit een antikleefpan en voeg de chorizo toe. Wanneer de chorizo olie loslaat, voeg je de fijngesneden sjalot toe. Schep uit de pan als de chorizo krokant gebakken is. Verkruimel de feta. Hak de pecannoten grof.
  5. Meng de gebakken chorizo voorzichtig door de quinoa en broccoli. Druppel er de dressing over. Strooi er de verkruimelde feta en de pecannoten over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 837.74 kcal
Koolhydraten 51.57 g
waarvan suikers 5.29 g
Vet 52.89 g
waarvan verzadigd 18.59 g
Proteïnen 39.11 g
Vezels 12.64 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin