Gnocchi met romige broccolisaus en gehaktballetjes

15 MIN
2 personen
Gnocchi met romige broccolisaus en gehaktballetjes

Zet je graag snel lekker eten op tafel? Dan hebben we het ideale gerecht voor jou in petto: gnocchi met een romig broccolisausje, broccoliroosjes en gebakken gehaktballetjes. Lekker vullend en ongetwijfeld ook een favoriet van de kleintjes! Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 250 g gnocchi
  • 300 g gehaktballetjes
  • 1 broccoli
  • 30 g Grana Padano
  • 1 el olijfolie
  • 1 el bloem
  • 250 ml melk
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, een mes, een schuimspaan, een vergiet, een staafmixer, een kookpot en een pan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot, voeg een snufje zout toe en breng terug aan de kook. Voeg de gnocchi toe en laat 2-3 minuten koken tot de gnocchi komen bovendrijven. Schep ze uit de kookpot met een schuimspaan en hou warm onder aluminiumfolie.
  3. Verhit de olijfolie in de pan en bak de gehaktballetjes 10 minuten rondom op een matig vuur.
  4. Snij ondertussen de broccoli in roosjes. Blancheer de broccoliroosjes 3 minuten in het kokende water. Giet het water af. Hou 1/3de van de broccoliroosjes apart (leg ze bij de gnocchi) en doe de rest terug in de kookpot. Laat ze kort opdrogen op het vuur en strooi er de bloem over. Voeg de melk en de helft van de Grana Padano toe en breng aan de kook. Mix fijn met een staafmixer en breng de saus op smaak met peper en zout.
  5. Meng de broccolisaus met de gnocchi en de rest van de broccoliroosjes. Serveer er de gehaktballetjes bij. Overstrooi met de rest van de Grana Padano.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 971.73 kcal
Koolhydraten 103.4 g
waarvan suikers 14.41 g
Vet 33.37 g
waarvan verzadigd 11.54 g
Proteïnen 58.03 g
Vezels 13.11 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin