Spaanse maaltijdsalade met chorizo en feta

20 MIN
2 personen
Spaanse maaltijdsalade met chorizo en feta

Robuuste Spaanse smaken in een verrassend koolhydraatarm gerecht! Een frisse salade met daarbij gestoofde groentjes en krokant gebakken chorizo, afgewerkt met verkruimelde feta. Lekker zomers genieten!

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g chorizo
  • 200 g kerstomaten
  • 100 g feta
  • 50 g veldsla
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl rodewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de rode paprika in blokjes. Snij de ui in halve ringen. Pers de knoflook. Snij de chorizo in blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de blokjes chorizo toe. Bak ze 5 minuten tot ze krokant zijn. Schep uit de pan en hou even apart.
  3. Voeg de ui, knoflook en paprikablokjes toe aan de pan waarin je de chorizo gebakken hebt. Stoof 8 minuten op matig vuur.
  4. Halveer ondertussen de kerstomaten. Verkruimel de feta.
  5. Meng de extra vierge olijfolie met de rodewijnazijn en peper en zout. Dit is de dressing.
  6. Roer de gebakken chorizo door de gestoofde groenten. Laat nog kort doorwarmen. Kruid met peper en zout.
  7. Meng de dressing door de veldsla. Schik op borden. Schep er de gestoofde groenten bovenop. Schep er de kerstomaten bij. Overstrooi met de verkruimelde feta en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 613.39 kcal
Koolhydraten 15.32 g
waarvan suikers 10.15 g
Vet 48.56 g
waarvan verzadigd 20.63 g
Proteïnen 28.06 g
Vezels 5.22 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin