Quinoa waldorf salade met feta

35 MIN
2 personen
Quinoa waldorf salade met feta

Waldorf salade werd het eerst geserveerd in het Waldorf Astoria hotel in New York. Een iconische salade met appel en walnoten, hier met gezonde quinoa erbij.

Ingrediënten

  • 130 g quinoa
  • ½ citroen
  • 1 appel
  • 1 stengel selder
  • 100 g feta
  • 50 g rucola
  • 30 g walnoten
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Spoel de quinoa grondig met water. Doe per persoon 130 milliliter licht gezouten water in een kookpotje en voeg de gespoelde quinoa toe en breng aan de kook. Laat gedurende 10 minuten koken op een matig vuur. Laat de quinoa daarna nog 5 minuten afgedekt wellen.
  2. Was en rasp de schil van de citroen. Schil de appel en snij in fijne plakjes. Besprenkel de appelpartjes met wat citroensap. Snij de selder overlangs in 2 en dan in fijne blokjes. Verbrokkel de feta.
  3. Roer de quinoa los met een vork en meng er de citroenzeste door.
  4. Doe de quinoa, selder, appel, rucola, walnoten, de extra vierge olijfolie en de wittewijnazijn samen in een kom en meng goed door elkaar. Kruid met peper en zout.
  5. Serveer de salade met de feta erover gestrooid.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 683.7 kcal
Koolhydraten 58.52 g
waarvan suikers 15.35 g
Vet 39.75 g
waarvan verzadigd 11.21 g
Proteïnen 20.82 g
Vezels 7.05 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin