Quinoasalade met geroosterde pompoen, champignons en feta

30 MIN
2 personen
Quinoasalade met geroosterde pompoen, champignons en feta

Lekker herfstig, kleurrijk en vól smaak, dit wordt echt een geweldige veggie maaltijd: quinoasalade met geroosterde pompoen, crunchy pompoenpitten, gebakken champignons met knoflook, een frisse honing-mosterddressing en feta om het geheel af te werken. Zo lekker!

Ingrediënten

  • ½ flespompoen
  • 2 kl ras el hanout
  • 130 g quinoa
  • 20 g pompoenpitten
  • 250 g champignons
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen
  • 1 stick honing
  • 100 g feta
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 boter
  • 1 el mosterd
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de flespompoen en snij in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de pompoenblokjes over. Strooi er de ras el hanout over, besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Breng per persoon 200 milliliter gezouten water aan de kook. Voeg de quinoa toe en laat ongeveer 15 minuten pruttelen op een matig vuur, totdat alle water is opgenomen. Roer regelmatig om.
  3. Rooster de pompoenpitten kort in een antikleefpan zonder vetstof, tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan.
  4. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Pers de knoflook. Verhit de boter in de antikleefpan en voeg de champignons en knoflook toe. Bak een 5-tal minuten. Kruid met peper en zout.
  5. Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Meng de mosterd met de honing, de zeste en het citroensap en voeg druppelgewijs de extra vierge olijfolie toe. Kruid met peper en zout. Verkruimel de feta. Hak de peterselie fijn.
  6. Doe de quinoa in een schaal en schep er voorzichtig de geroosterde pompoen, de gebakken champignons, de pompoenpitten, de fijngehakte peterselie en de dressing door. Kruid bij met peper en zout. Strooi er de verkruimelde feta over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 855.75 kcal
Koolhydraten 74.26 g
waarvan suikers 12.99 g
Vet 49.82 g
waarvan verzadigd 17.48 g
Proteïnen 28.52 g
Vezels 9.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin