Risotto van quinoa met champignons en geitenkaas

30 MIN
2 personen
Risotto van quinoa met champignons en geitenkaas

Je kan eigenlijk risotto maken van eender welke graansoort, in dit geval gezonde quinoa! Een heerlijk vegetarisch gerecht met champignons en zachte geitenkaas.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g champignons
  • 5 g tijm
  • 1 groentebouillonblokje
  • 130 g quinoa
  • 10 g bladpeterselie
  • 40 g parmezaan
  • 100 g geitenkaas
  • 2 el olijfolie
  • 100 ml witte wijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de champignons in plakjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Breng per persoon 500 milliliter water aan de kook en los hier de groentebouillon in op.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de champignons samen met de helft van de knoflook en de tijm gedurende 4 minuten, tot ze mooi goudbruin gekleurd zijn. Kruid met peper en zout en schep uit de pan. Bewaar onder aluminiumfolie.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en stoof de ui en de rest van de knoflook aan op een zacht vuurtje. Verhoog het vuur na 5 minuten en voeg de quinoa toe. Laat 1 minuut bakken en voeg dan de witte wijn toe. Roer heel regelmatig.
  4. Als de witte wijn verdampt is, voeg je een soeplepel van de groentebouillon toe. Verlaag het vuur. Blijf heel regelmatig roeren. Voeg telkens een nieuwe soeplepel bouillon toe als het vocht bijna opgedroogd is. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten.
  5. Hak ondertussen de peterselie fijn.
  6. Proef regelmatig of de quinoa gaar is en blijf goed roeren. Kruid de risotto met peper en zout. Als de quinoa gaar is, haal je de pan van het vuur en roer je er de fijngehakte peterselie, gebakken champignons en geraspte parmezaan door. Schep in borden en verkruimel de geitenkaas erover.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 670.85 kcal
Koolhydraten 49.75 g
waarvan suikers 6.95 g
Vet 34.17 g
waarvan verzadigd 12.2 g
Proteïnen 29.3 g
Vezels 7.27 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin