Gevulde flespompoen met quinoa

45 MIN
4 personen
Gevulde flespompoen met quinoa

Een lekker originele bereiding met flespompoen: gevuld met voedzame quinoa, granaatappel en feta. Dit moet je proberen!

Ingrediënten

  • 250 g quinoa
  • 2 flespompoenen
  • 1 groene paprika
  • 1 granaatappel
  • 1 rode ui
  • 1 limoen
  • 200 g feta
  • 1 el ahornsiroop
  • 3 el olijfolie
  • 10 g koriander
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de flespompoenen overlangs in 2. Schep met een lepel de pitjes eruit. Snij er voorzichtig het vruchtvlees uit, tot ongeveer 1,5 cm van de schil. Snij het vruchtvlees in blokjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hier de gehalveerde pompoenen en het vruchtvlees in blokjes op. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Zet 30-35 minuten in de oven tot de pompoenen zacht zijn.
  2. Breng de quinoa en 250 milliliter water aan de kook. Laat 12-15 minuten zachtjes koken. Roer los met een vork.
  3. Snij ondertussen de rode ui fijn en de paprika in blokjes. Haal de pitjes uit de granaatappel. Pluk de blaadjes koriander. Meng de rode ui, paprika, granaatappelpitjes en korianderblaadjes door de quinoa. Voeg de ahornsiroop, het sap van de limoen en 1 eetlepel olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.
  4. Haal de pompoenen uit de oven. Meng de blokjes pompoen door de quinoa. Schep de quinoa in de uitgeholde pompoenen. Bestrooi met de verkruimelde feta en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 727.07 kcal
Koolhydraten 89.98 g
waarvan suikers 24.21 g
Vet 28.14 g
waarvan verzadigd 10 g
Proteïnen 24.17 g
Vezels 10.06 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin