Quiche met gerookte makreel en prei

50 MIN
4 personen
Quiche met gerookte makreel en prei

Deze verrassende quiche wordt gemaakt zonder eieren maar met room, gerookte makreel en prei. Heerlijk afgewerkt met wat preischeutjes.

Ingrediënten

  • 4 makreelfilets
  • 1 vel bladerdeeg, vierkant
  • 4 preiwitten, gehalveerd
  • 50 g preischeuten
  • 200 ml lichte room
  • 2 el vloeiende bloem
  • 1 kl dillezaad, geplet
  • 1 kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200° C.
  2. Haal het vel van de makreelfilets. Halveer ze in de lengte.
  3. Blancheer de preiwitten 3 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en goed uitlekken.
  4. Leg het bladerdeeg op bakpapier in een vierkante of rechthoekige bakvorm. Schik er de geblancheerde preiwitten en de makreelfilets op.
  5. Klop de room stevig op met de bloem, zodat de bloem volledig ogenomen is. Kruid met cayennepeper, peper en zout naar smaak. Lepel over de prei en de vis. Bestrooi met geplette dillezaadjes.
  6. Bak de taart 30 minuten in het midden van de oven.
  7. Werk af met preischeutjes en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1016.81 kcal
Koolhydraten 40.41 g
waarvan suikers 10.65 g
Vet 79.03 g
waarvan verzadigd 27.56 g
Proteïnen 35.6 g
Vezels 6.8 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin