Quiche met tomaten, spinazie en chorizo

45 MIN
4 personen
Quiche met tomaten, spinazie en chorizo

Een lekkere Spaanse variant op de klassieke quiche is deze met pikante chorizo, tomaten en spinazie. Makkelijk en heerlijk zomers!

Ingrediënten

  • 100 g chorizo, in plakjes
  • 1 vel bladerdeeg
  • 800 g spinazie
  • 10 kerstomaten, in kwartjes
  • 4 eieren
  • 25 g emmentaler, gemalen
  • 100 ml room
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Spoel de spinazieblaadjes, laat ze slinken in het aanhangende water. Laat ze goed uitlekken in een vergiet en druk ze nog eens extra goed uit met de rugkant van een lepel. Hak ze grof. Kruid naar smaak met nootmuskaat.
  3. Klop de eieren los met de room, peper en zout. Vermeng met de spinazie.
  4. Leg het vel bladerdeeg in een met bakpapier bedekte bakvorm. Druk de randjes goed aan.
  5. Schep het spinaziemengsel op het deeg. Beleg met de kerstomaatjes en de plakjes chorizo. Bestrooi met de gemalen kaas.
  6. Bak de quiche 30 minuten in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 526.86 kcal
Koolhydraten 25.22 g
waarvan suikers 4.19 g
Vet 37.38 g
waarvan verzadigd 17.04 g
Proteïnen 22.9 g
Vezels 5.24 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin