Spaanse soep met spinazie (caldo callego)

45 MIN
4 personen
Spaanse soep met spinazie (caldo callego)

Deze Spaanse soep, gekend als caldo callego, is een stevige soep met spinazie, pittige stukjes chorizo, ham, aardappelen en cannellinibonen.

Ingrediënten

  • 100 g chorizo, in schijfjes
  • 300 g ham, in reepjes
  • 2 aardappelen, geschild en in blokjes
  • 200 g spinazie
  • 200 g cannellinibonen
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1.2 l kippenbouillon
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schenk de kippenbouillon in een grote soeppot en voeg er de ui, knoflook, aardappelen, spinazie, bonen, ham en chorizo aan toe. Breng aan de kook en laat 45 minuten sudderen.
  2. Kruid met peper en zout en roer om. Verdeel de soep over de borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 356.56 kcal
Koolhydraten 15.07 g
waarvan suikers 3.03 g
Vet 18.94 g
waarvan verzadigd 7.92 g
Proteïnen 29.36 g
Vezels 7.75 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin