Quiche met tomaten en mozzarella en basilicum

40 MIN
4 personen
Quiche met tomaten en mozzarella en basilicum

Deze vegetarische quiche is heerlijk gevuld met een klassieke tomaat-mozzarella. Afgewerkt met basilicum is dit een Italiaanse topper. Lekker makkelijk!

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 20 kerstomaten, gehalveerd, gemengd
  • 2 uien, in ringen
  • 4 eieren
  • 1 bol mozzarella, uitgelekt en in fijne plakjes
  • 4 el lichte room
  • 1 el olijfolie
  • 8 blaadjes basilicum
  • 1 kl gedroogde oregano
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Fruit de uiringen glazig in de olijfolie.
  3. Plaats een bakpapier in een ronde bakvorm en leg hierop het bladerdeeg. Druk de randjes goed aan.
  4. Schep de gefruite uiringen op het deeg. Leg er de kerstomaatjes op.
  5. Klop de eieren los met de room en de oregano, peper en zout naar smaak. Schenk het eiermengsel bij de groenten.
  6. Schik de plakjes mozzarella over de groenten.
  7. Bak de quiche 30 minuten in het midden van de oven.
  8. Werk af met basilicumblaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 490.08 kcal
Koolhydraten 30.04 g
waarvan suikers 6.98 g
Vet 32.95 g
waarvan verzadigd 13.89 g
Proteïnen 17.59 g
Vezels 3.25 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin