Linzensalade met chorizo

25 MIN
4 personen
Linzensalade met chorizo

Een perfecte zomerse salade, deze ‘bowl’ met linzen, pittige chorizo, fetakaas, artisjokharten en een afsmakende dressing.

Ingrediënten

  • 150 g chorizo, in plakjes
  • 300 g linzen, gedroogd
  • 1 blik artisjok, gehalveerd
  • 2 tomaten, ontveld en in blokjes
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 100 g feta, verkruimeld
  • 2 el citroensap
  • 1 kl mosterd
  • 3 el olijfolie
  • 1 el koriander, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de linzen beetgaar in gezouten water. Giet af en laat ze schrikken onder ijskoud water. Laat goed uitlekken.
  2. Meng voor de vinaigrette het citroensap met de olijfolie, mosterd en koriander. Breng verder op smaak met peper en zout en zet even opzij.
  3. Doe de linzen in een grote kom en meng er de tomaat, sjalot, artisjok, feta en chorizo door. Giet hierover de vinaigrette en roer voorzichtig om. Kruid af met peper en zout en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 435.11 kcal
Koolhydraten 20.34 g
waarvan suikers 5.49 g
Vet 28.68 g
waarvan verzadigd 10.93 g
Proteïnen 22.08 g
Vezels 5.96 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin