Tandoori kip met Indiase salade op pitabroodjes

25 MIN
2 personen
Tandoori kip met Indiase salade op pitabroodjes

Heb je al eens gehoord van 'naan-pizza'? Dat zijn de beroemde Indiase broodjes belegd met lekkere Indiase toppings. We ontdekten dat het ook prima lukt met pitabroodjes! We vullen ze niet deze keer, maar bakken ze eerst goed krokant in de pan en serveren de toppings er dan bovenop. Zo lekker!

Ingrediënten

  • 2 kl tandoori kruidenmix
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 potje magere yoghurt
  • 2 kipfilet
  • ½ citroen
  • 10 g munt
  • 1 kl komijn
  • ½ komkommer
  • 2 wortelen
  • 4 pitabroodjes
  • 2 el sesamzaad
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Maak een tandoori kruidenpasta: meng de tandoori kruidenmix, de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree, per persoon 1 eetlepel yoghurt en een snufje zout. Meng goed. Dep de kip droog met keukenpapier, snij in reepjes en haal ze door de tandoori kruidenpasta. Doe de kip in een ovenschaal, pers er wat citroensap over en kruid met peper en zout. Zet de ovenschaal in de oven en laat 15 minuten garen.
  3. Hak de munt fijn. Meng de rest van de yoghurt met de munt en pers er de rest van de citroen over uit. Roer er de extra vierge olijfolie en komijn door. Kruid met peper en zout. Dit is de yoghurtsaus.
  4. Snij de komkommer in blokjes. Schil de wortelen en rasp ze met een grove rasp.
  5. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de pitabroodjes krokant.
  6. Beleg de pitabroodjes met de kippenreepjes en de groenten, bedruppel met de yoghurtsaus, strooi er de sesamzaadjes over en serveer.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 27 september.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 23 september om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 763.66 kcal
Koolhydraten 70.12 g
waarvan suikers 18.82 g
Vet 27.79 g
waarvan verzadigd 4.3 g
Proteïnen 51.34 g
Vezels 8.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin