Quiche met zalm en cheddar

40 MIN
4 personen
Quiche met zalm en cheddar

Een heerlijk herfstig gerecht, deze quiche met zalm, pompoenblokjes en scherpe cheddarkaas. Serveer als lunch of avondmaal.

Ingrediënten

  • 400 g zalmfilet, in blokjes
  • 1 vel bladerdeeg
  • 200 g pompoen, in blokjes
  • 100 g Cheddar kaas, in blokjes
  • 4 eieren
  • 250 ml melk
  • 1 el olijfolie
  • 1 el bieslook
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Bak eerst de zalm, vervolgens de pompoen kort in een pan, in weinig olijfolie. Laat een beetje afkoelen.
  3. Leg het deeg op het bakpapier in een grote, ronde vorm. Schep er de vis- en groenteblokjes in.
  4. Klop de eieren los met de melk, peper en zout. Schenk de eieren bij quichevulling, strooi er de kaasblokjes over.
  5. Zet 20 minuten in de oven. Garneer met een beetje bieslook.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 690.42 kcal
Koolhydraten 29.04 g
waarvan suikers 6.75 g
Vet 46.81 g
waarvan verzadigd 17.16 g
Proteïnen 38.87 g
Vezels 1.48 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin