Quatre quart cake

70 MIN
6 personen
Quatre quart cake

Deze klassieke cake is gebaseerd op het 'quatre quarts', viervierde, principe. Makkelijk om te maken en deze keer zonder geraffineerde suikers. Genieten maar!

Ingrediënten

  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 4 eieren
  • 250 g rietsuiker
  • 2 kl vanille-extract
  • 250 g boter
  • Voor de afwerking

  • 1 eiwit
  • 75 g tagatesse

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Meng de eieren met de suiker en de vanille tot een witromig mengsel. Spatel er voorzichtig de gezeefde bloem onder. Smelt de boter en laat lichtjes afkoelen. Meng dit onder voorzichtig roeren straalsgewijs onder het beslag.
  3. Giet het deeg in een bebloemde bakvorm en bak 45 minuten in de oven. Laat 10 minuten in de bakvorm afkoelen.
  4. Meng het eiwit met de tagatesse, verwarm lichtjes onder goed roeren en laat opstijven. Bekleed de bovenzijde van de cake met dit glazuur.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 682.49 kcal
Koolhydraten 79.89 g
waarvan suikers 42.37 g
Vet 38.14 g
waarvan verzadigd 23.37 g
Proteïnen 9.43 g
Vezels 3.43 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin