Miserable

70 MIN
6 personen
Miserable

Misérable is een heerlijk gebak met lekkere vanille-boterroom tussen 2 laagjes biscuit. Een echte klassieker voor bij de bomma op de koffie.

Ingrediënten

    Voor de cake

  • 50 g bloem
  • 8 eiwitten
  • 150 g tagatesse
  • 250 g amandelpoeder
  • Voor de crème au beurre

  • 2 eidooiers
  • 190 g rietsuiker
  • 435 g boter
  • 190 ml melk
  • 1 vanillestokje, uitgeschraapt
  • Voor de afwerking

  • 20 g cacaopoeder

BEREIDING

    De cake

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Meng de bloem, het amandelpoeder en 100 gram tagatesse.
  3. Klop de eiwitten luchtig en voeg 50 gram tagatesse in drie maal bij de eiwitten, zodat ze heel stijf worden.
  4. Roer de eiwitten luchtig onder het bloemmengsel, en doe het beslag in een vierkante beboterde bakvorm, met bakpapier bekleed.
  5. Bak gedurende 40minuten en laat afkoelen.
  6. De crème au beurre

  7. Kook de melk samen met het vanillemerg en de rietsuiker. Giet de melk voorzichtig op de eidooiers onder voordurend kloppen en verwarm tot net onder het kookpunt. Doe in een kom en bekleed de crème luchtdicht met vershoudfolie, zodat er geen vel op komt. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  8. Klop de boter luchtig en voeg het melkmengsel beetje bij beetje toe tot een homogeen geheel.
  9. Halveer de gebakken cake. Beleg één deel met een dikke laag crème au beurre en dek af met het andere deel. Werk af met cacaopoeder, en verdeel in kleinere porties.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1040.51 kcal
Koolhydraten 67.34 g
waarvan suikers 32.54 g
Vet 84.52 g
waarvan verzadigd 42.04 g
Proteïnen 17.69 g
Vezels 11.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin