4/4de cake met appel

60 MIN
8 personen
4/4de cake met appel

4/4de cake is de klassieker onder de cakes, maar een echt succesrecept. De cake kan soms wat droog uitvallen, en dan zorgen appeltjes voor een heerlijke fraicheur. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 3 appels
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 250 g suiker
  • 4 bio-eieren
  • 2 kl vanille-extract
  • 250 g boter

BEREIDING

  1. Meng de eieren met de suiker en de vanille tot een witromig mengsel. Spatel er voorzichtig de gezeefde bloem door. Smelt de boter en laat lichtjes afkoelen. Meng dit terwijl je voorzichtig roert straalsgewijs door het beslag.
  2. Schil de appels en snij in plakjes.
  3. Giet het deeg in een beboterde en bebloemde bakvorm en schik er de plakjes appel bovenop. Bak 45 min. in een oven van 160 °C. Laat 10 min. in de bakvorm afkoelen. Stort uit op een rooster, laat verder afkoelen en snij dan in plakjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 545.86 kcal
Koolhydraten 64.15 g
waarvan suikers 43.34 g
Vet 28.59 g
waarvan verzadigd 17.54 g
Proteïnen 6.99 g
Vezels 2.76 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin