Puree met garnaaltjes en een carpaccio van tomaat

15 MIN
4 personen
Puree met garnaaltjes en een carpaccio van tomaat

Op en top genieten, voor wie van garnalen houdt, deze aardappelpuree met grijze garnaaltjes en een carpaccio van tomaat. Heerlijk zomers!

Ingrediënten

  • 400 g garnalen, gepeld
  • 8 aardappelen, vastkokend
  • 4 tomaten, ontveld en in fijne schijfjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 4 eieren, hardgekookt en fijngehakt
  • 3 el olijfolie
  • 4 takjes kervel
  • peper
  • grof zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en laat ze eventjes afkoelen. Plet ze met een stamper fijn in een mengkom.
  2. Meng 320 gram garnalen en de fijngehakte eieren onder de aardappelen in de kom. Doe er twee eetlepels olijfolie bij en roer om. Kruid af met peper en grof zout.
  3. Besprenkel de tomaten met een eetlepel olijfolie en een beetje zout. Werk af met de fijngesnipperde ui en de rest van de garnalen.
  4. Serveer de tomaten samen met de puree en werk af met een takje kervel.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 380.28 kcal
Koolhydraten 22.4 g
waarvan suikers 3.03 g
Vet 18.73 g
waarvan verzadigd 3.42 g
Proteïnen 28.86 g
Vezels 4.6 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin