Tomaat garnaal met sla en frietjes

25 MIN
4 personen
Tomaat garnaal met sla en frietjes

Een echte Belgische klassieker om trots op te zijn: tomaten gevuld met grijze garnalen, sla en krokante frietjes voor erbij. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 400 g grijze garnalen, gepeld
  • 800 g frietaardappelen
  • 4 vleestomaten
  • 1 krop sla, blaadjes losgemaakt
  • 3 el peterselie, gehakt
  • 1 kl citroensap
  • 4 el mayonaise
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de tomaten onderaan kruislings in. Dompel ze 20 seconden onder in kokend water. Laat schrikken in koud water. Ontvel de tomaten, snij er een hoedje af en lepel er de zaadjes uit.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in frieten. Verwarm het frietvet tot 140 °C. Bak de frieten enkele minuten in het frietvet en laat uitlekken op keukenpapier. Verwarm het frietvet nu tot 180 °C.
  3. Meng de garnalen met de mayonaise en de peterselie. Breng op smaak met enkele druppels citroensap, peper en zout. Vul de tomaten met de garnalen. Zet de hoedjes er weer op.
  4. Bak de frieten een tweede keer, tot ze mooi goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en strooi er wat zout over.
  5. Verdeel de blaadjes sla over de borden en leg hierop de tomaat garnaal. Serveer met de frietjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 853.69 kcal
Koolhydraten 86 g
waarvan suikers 1.97 g
Vet 44.55 g
waarvan verzadigd 6.3 g
Proteïnen 27.14 g
Vezels 2.39 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin