Provençaalse worst met wortelpuree en pickles

30 MIN
2 personen
Provençaalse worst met wortelpuree en pickles

Soms verlang je naar verwarmende boerenkost. En tijdens de koudere dagen doe je ons met niks meer plezier dan dampende puree. Ik meng er wat wortel onder voor extra groenten. Vergeet zeker niet wat pickles op te scheppen voor een extra kick!

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 500 gr bloemige aardappelen
  • 500 gr wortelen
  • ½ blokje groentebouillon
  • 300 gr Provençaalse worst
  • 10 gr krulpeterselie
  • 4 el pickles
  • boter
  • scheutje melk
  • snuifje nootmuskaat
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snipper de sjalot fijn. Snijd de aardappelen en wortel in stukken van zo'n 3 cm (schillen hoeft niet).
  2. Smelt een klontje boter in een pot op middelhoog vuur en stoof de sjalot glazig. Voeg de aardappelen en wortel toe en bak kort mee. Zet net onder water, verkruimel de bouillon erover en kook in 15-20 min. gaar. Giet af en stamp, samen met een scheutje melk, tot een smeuïge puree (zie tip). Kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper.
  3. Smelt intussen een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en bak de Provençaalse worst in 4-5 min. goudbruin en gaar. Haal uit de pan en houd warm.
  4. Hak de krulpeterselie fijn. Schep onder de wortelpuree.
  5. Serveer de wortelpuree met de Provençaalse worst en werk af met een lepel pickles. Smakelijk!
  6. TIP: Houd warm en voeg vlak voor het serveren nog een klontje boter toe voor extra smeuïge puree.