Portobello pizza's

20 MIN
2 personen
Portobello pizza's

Portobello's zijn reuzechampignons die zich uitstekend lenen om op te vullen met... pizza inderdaad! Geniet van een gezonde en heerlijke maaltijd!

Ingrediënten

  • 4 portobello's
  • 1 teentje knoflook
  • 75 g mozzarellabolletjes
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 250 ml tomatenpassata
  • 2 bruin broodje
  • 1 kl balsamico
  • 10 g basilicum
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Borstel de champignons schoon en snij het steeltje eruit. Pers de knoflook. Halveer de mozzarellabolletjes. Meng de olijfolie met de geperste knoflook en bestrijk de champignons rondom met de lookolie. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de champignons erop.
  2. Meng de helft van de Italiaanse kruiden door de passata en vul de champignons met de passata. Leg er de mozzarellabolletjes in. Zet 15 minuten in de oven, tot de kaas mooi gesmolten is. Zet de laatste 6 minuten de bruine broodjes mee in de oven, zodat ze mooi knapperig worden.
  3. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico en de rest van de Italiaanse kruiden. Kruid met peper en zout. Pluk de blaadjes basilicum. Serveer de portobello pizza's met de basilicumblaadjes, de bruine broodjes, de gemengde sla en de dressing.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 450.79 kcal
Koolhydraten 35.42 g
waarvan suikers 3.95 g
Vet 24.36 g
waarvan verzadigd 6.39 g
Proteïnen 19.56 g
Vezels 8.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin