Pilaf van bulgur met courgette en mozzarella

30 MIN
2 personen
Pilaf van bulgur met courgette en mozzarella

Een Midden-Oosterse versie van de alom bekende Italiaanse salade caprese. Baharat is een Arabische kruidenmengeling die dit lekker gerecht extra smaak geeft.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kl baharat
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 150 g bulgur
  • 10 g krulpeterselie
  • 10 g basilicum
  • 75 g mozzarellabolletjes
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de courgette overlangs in 2 en snij in plakjes. Snij de ui fijn. Pers de knoflook.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de plakjes courgette gedurende 4 minuten. Kruid met peper en zout en schep uit de pan.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en stoof de ui aan gedurende 4 minuten. Voeg dan de knoflook en de baharat toe. Laat 1 minuut meebakken en voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe. Schep goed om.
  4. Voeg nu de bulgur en per persoon 150 mililiter water toe. Breng aan de kook en laat 12-15 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Hak ondertussen de peterselie fijn en snij de basilicum in reepjes.
  6. Schep de gebakken courgette en de fijngehakte peterselie door de bulgur en kruid met peper en zout. Serveer met de mozzarellabolletjes en fijngesneden basilicum erbij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 601.48 kcal
Koolhydraten 67.69 g
waarvan suikers 15.79 g
Vet 23.39 g
waarvan verzadigd 6.15 g
Proteïnen 23.78 g
Vezels 13.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin