Op 9 februari vierden we wereld pizza dag. Het is bijna onmogelijk in te beelden, maar tot voor de tweede wereldoorlog was deze Italiaanse specialiteit enkel bekend in de Italiaanse gemeenschap. Sinds die tijd won dit nederige gerecht ontzettend aan populariteit en gebeurde er een ware wereldwijde opmars. Vandaag is in zowat elke uithoek van de wereld wel een restaurant te vinden dat een pizza (of toch iets dat er op lijkt) serveert. In deze post ontdek je het antwoord van verschillende eetculturen op de bekende platte broodbodems met toppings. Een kruisbestuiving en creatieve hulde vanuit India, Mexico, Turkije, enz .... Happy world pizza day

Tortizza met prosciutto, rucola en mozzarella

Tortizza met prosciutto, rucola en mozzarella
Heb je ooit al eens pizza's gemaakt van tortilla's? We beloven je: het is super gemakkelijk, snel klaar én overheerlijk! We bedachten een overheerlijke topping van tomatensaus, mozzarella, Italiaanse prosciutto en rucola. Bestel de ingrediënten deze week bij de 15gram Foodbox en ga aan de slag!

Portobello pizza's

Portobello pizza's
Portobello's zijn reuzechampignons die zich uitstekend lenen om op te vullen. Geniet van een gezonde en heerlijke maaltijd! Bekijk recept

Pizza kip tandoori

Pizza kip tandoori
Kip tandoori is uiteraard een typisch gerecht uit de Indiase keuken, maar dat houdt niet tegen dat deze originele pizza een smaakbommetje van formaat is! Bekijk recept

Pizzabaguette quattro stagioni

Pizzabaguette quattro stagioni
Pizzabaguettes zijn een heerlijke en originele manier om snel pizza klaar te maken. Je kan ze ook gemakkelijk beleggen met jouw favoriete toppings. We gaan voor rijkelijk belegde pizzabaguettes quattro stagioni met hamblokjes, ui, champignons en olijven. Klaar in 15 minuten bovendien, smullen maar! Bekijk recept

Pizza-courgettebootjes met ham en olijven

Pizza-courgettebootjes met ham en olijven
Deze pizza-courgettebootjes zijn een originele en lekker lichte variatie op de klassieke pizza. We beleggen ze met hamblokjes, mozzarella en olijven. Pizzafeestje en toch zo gezond, zo hebben we het graag! Bekijk recept

Turkse pizza gehakt en frisse salade

Turkse pizza gehakt en frisse salade
Dit snelle en eenvoudige recept is geïnspireerd op de Turkse pizza, oftewel 'lamhacun'. Een wrap met kruidig gehakt en pittige tomatensaus. Een originele variatie op een 'fast food klassieker', maar dan met verse ingrediënten. Lekker snel klaar en het hele gezin zal ervan smullen! Bekijk recept

Turkse pizza met gehakt en paprika

Turkse pizza met gehakt en paprika
Pide is een Turkse pizza in een 'bootvorm'. Maar het lukt dus ook prima met een rond of rechthoekig deeg. Een pittige bodem met gehakt en knoflook, met daarbovenop paprika en zwarte olijfjes. Werk af met rucola, en het smulfestijn kan beginnen! Bekijk recept

Griekse pizzetta's

Griekse pizzetta's
Pizzetta's zijn onze favoriete 'hack' om snel en lekker pizza klaar te maken: het zijn pitabroodjes die je belegt zoals een pizza. Gemakkelijk, snel klaar en toch overheerlijk. Ook de kinderen zullen ervan smullen! Deze pizzetta's beleggen we met een soort van Griekse salade. Een topcombinatie! Bekijk recept

Flammkuchen met brie en witloof

Flammkuchen met brie en witloof
Vandaag gaan we op uitstap naar de bergen, met een flammkuchen. Zo wordt de pizza van de Elzas genoemd. We maken een originele versie met witloof, brie, honing, tijm, walnoten en veldsla voor erbij. Laat het smaken! Bekijk recept