Risotto van spelt met girolles

30 MIN
4 personen
Risotto van spelt met girolles

Risotto hoef je niet per se van rijst te maken, het werkt ook met andere graansoorten! Een heerlijk vegetarisch gerecht, afgewerkt met girolles, smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 stengels selder, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 200 g champignons, girolles
  • 300 g speltvlokken
  • 1 glas witte wijn
  • 50 g parmezaan, geraspt
  • 1 bussel dragon, fijngesneden
  • ½ citroen
  • 2 l groentebouillon
  • olijfolie
  • 1 klontje boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een brede pot of pan en stoof de ui en selder aan op een heel zacht vuurtje. Roer regelmatig om.
  2. Verhoog het vuur na 15 minuten en voeg de spelt toe. Laat de spelt 1 minuut hard bakken en voeg dan het glas witte wijn toe. Laat de wijn bijna helemaal verdampen en doe er dan een schep bouillon bij en verlaag het vuur terug. Roer goed.
  3. Als de bouillon opgelost is, voeg je opnieuw 1 schep bouillon toe. Roer heel regelmatig en blijf bouillon toevoegen als het vocht opgelost is. Kruid met peper en zout.
  4. Kuis ondertussen de girolles en scheur ze in 2. Smelt een klontje boter in een pan en stoof de girolles aan samen met het teentje knoflook. Kruid met peper en zout.
  5. De risotto is klaar als de spelt beetgaar is. Haal van het vuur en meng er de parmezaan onder. Breng op smaak met het sap van een halve citroen, fijngesneden dragon, peper en zout. Serveer met de gebakken girolles erover.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 425.81 kcal
Koolhydraten 55.01 g
waarvan suikers 2.72 g
Vet 11.75 g
waarvan verzadigd 6.48 g
Proteïnen 19.05 g
Vezels 2.59 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin