Polenta met vegetarische balletjes en spinazie

30 MIN
2 personen
Polenta met vegetarische balletjes en spinazie

Deze vegetarische balletjes worden gemaakt met groene linzen, limoensap en parmezaan. Een heerlijke en verrassende combinatie en ja kan ze zo in de pan bakken!

Ingrediënten

  • 100 g polenta
  • 100 g mascarpone
  • 30 g parmezaan
  • 1 blik groene lins
  • 1 teentje knoflook
  • 5 el paneermeel
  • ½ limoen
  • 30 g pijnboompitten
  • 200 g spinazie
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 250 ml melk
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de melk samen met per persoon 100 milliliter water in een kookpot en kruid met peper en zout. Wanneer de melk kookt, voeg je geleidelijk de polenta toe, roer constant tot de polenta indikt. Roer er de mascarpone en de helft van de parmezaan door.
  2. Giet de linzen af en laat uitlekken. Pers de knoflook. Doe de uitgelekte linzen in een kom, samen met 2/3de van het paneermeel en de rest van de parmezaan. Pers er de limoen boven uit en kruid royaal met peper en zout. Als het deeg te vochtig is, kan je nog wat paneermeel toevoegen. Meng met je handen en rol er balletjes van. Laat even rusten op een bord.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan en bak de linzenballetjes rondom goudbruin en krokant. Let op, de linzenballetjes zijn niet zo stevig als gehaktballetjes, dus schep voorzichtig om. Kruid met zout. Schep uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg de pijnboompitten toe. Bak de pijnboompitten kort, en voeg dan de spinazie en knoflook toe en roerbak kort tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout.
  5. Serveer de polenta met de gestoofde spinazie en de linzenballetjes. Werk af met extra vierge olijfolie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1108.46 kcal
Koolhydraten 94.95 g
waarvan suikers 12.16 g
Vet 61.42 g
waarvan verzadigd 23.47 g
Proteïnen 39.45 g
Vezels 15.52 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin