Linguine met dragon, paddenstoelen en pecorino

20 MIN
2 personen
Linguine met dragon, paddenstoelen en pecorino

Paddenstoelen, een romige sausje, dragon en knoflook zijn een overheerlijke herfstige combinatie. Lekker samen in deze linguine, afgewerkt met pecorino.

Ingrediënten

  • 200 g linguine
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • 100 g oesterzwammen
  • 10 g dragon
  • ½ groentebouillonblokje
  • 100 g mascarpone
  • ½ citroen
  • 30 g pecorino
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 10-12 minuten.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de champignons in plakjes. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Pluk de blaadjes van de dragon en snij fijn. Breng per persoon 50 milliliter water aan de kook en los er de groentebouillon in op.
  3. Verhit de olijfolie in een antikleefpan. Stoof de ui aan voor 2-3 minuten en voeg de paddenstoelen en de knoflook toe. Laat 5 minuten bakken en voeg dan de mascarpone en de bouillon toe. Roer goed en laat de saus indikken. Roer er de helft van de fijngehakte dragon door en kruid met peper en zout. Pers het sap van de citroen en meng er ook door.
  4. Serveer de linguine met de saus en de rest van de dragon en de pecorino erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 771.18 kcal
Koolhydraten 78.84 g
waarvan suikers 11.28 g
Vet 36.38 g
waarvan verzadigd 19.21 g
Proteïnen 27.51 g
Vezels 11.09 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin