Linguine met dragon, paddenstoelen en parmezaan

20 MIN
2 personen
Linguine met dragon, paddenstoelen en parmezaan

Paddenstoelen, een romig sausje, dragon en knoflook zijn een overheerlijke herfstige combinatie. Lekker samen in deze linguine, afgewerkt met parmezaan.

Ingrediënten

  • 200 g linguine
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • 100 g oesterzwammen
  • 10 g dragon
  • ½ groentebouillonblokje
  • ½ potje mascarpone
  • ½ citroen
  • 30 g parmezaan
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Pluk de blaadjes van de dragon en snij fijn. Breng per persoon 50 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon in op.
  3. Verhit de olijfolie in een antikleefpan. Stoof de ui aan voor 2-3 minuten en voeg dan de paddenstoelen en de knoflook toe. Laat 5 minuten bakken en voeg dan de mascarpone en de groentebouillon toe. Roer goed en laat de saus indikken. Roer er de helft van de fijngehakte dragon door en kruid met peper en zout. Pers het sap van de citroen en meng er ook door naar eigen smaak.
  4. Serveer de linguine met de saus en de rest van de dragon en de parmezaan erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 826.6 kcal
Koolhydraten 80.11 g
waarvan suikers 12.56 g
Vet 41.65 g
waarvan verzadigd 22.88 g
Proteïnen 28.29 g
Vezels 11.4 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin