Plaattaart met Roquefort, spek, peer en witloof

40 MIN
2 personen
Plaattaart met Roquefort, spek, peer en witloof

We serveren je plaattaart als een heerlijk schilderijtje en werk het geheel af met heerlijke Roquefort. Roquefort wordt ook weleens de 'koning onder de blauwaderkazen' genoemd. Zijn pittige smaak geeft dit gerecht net dat tikkeltje meer.

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 2 stronkjes witloof
  • 1 peer
  • 100 gr gerookt spek
  • 50 gr rucola
  • 40 gr Roquefort
  • olijfolie
  • balsamico
  • snuifje gedroogde tijm
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
  2. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Bestrijk het bladerdeeg met olijfolie en strooi wat grof zout op de randen.
  3. Snijd het witloof in ringen van 0,5 cm dik en schik op het bladerdeeg. Snipper het overige witloof fijn. Snijd de peer in dunne plakjes en schik in bloemvorm op het witloof (zie foto). Snijd het spek in blokjes en schik erbij. Kruid met zout (let op, het spek en de Roquefort zijn ook al zout), zwarte peper en tijm.
  4. Schuif de plaattaart 20-30 min. onderaan in de oven, tot de taart mooi goudbruin is.
  5. Schep de rucola om met het fijngesnipperde witloof. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, de balsamicoazijn, zout en zwarte peper (zie tip).
  6. Haal de plaattaart uit de oven en verkruimel de roquefort eroverheen. Je kan de kaas ook nog even laten smelten in de oven, maar dat hoeft niet. Serveer met de salade. Smakelijk!
  7. TIP: Een beetje mosterd bij de dressing past ook perfect bij de Roquefort.