Pizzabaguette Hawaï met ananas, spek en champignons
15 MIN
2 personen
Niet echt een klassieke pizza te noemen, maar lekker is het toch! Wij maken pizzabaguettes Hawaï met ananas (uiteraard!), krokant spek en champignons. Snel klaar en lekker genieten voor jong en oud!
Ingrediënten
375 gr witte champignons
100 gr gezouten spekblokjes
½ blik ananasschijven
2 stokbroodjes
200 gr tomatenpulp
50 gr geraspte kaas
50 gr rucola
olijfolie
snuifje gedroogde oregano
scheutje witte wijnazijn
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en zet de grill aan. Bedek een bakplaat met bakpapier.
Snijd de champignons in plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de champignons en spekjes 5 min. op hoog vuur, tot de champignons goudbruin kleuren. Kruid met zwarte peper (zie tip).
Snijd de ananas in hapklare stukjes.
Snijd het stokbrood overlangs open met een broodmes. Schik de broodhelften op de bakplaat en smeer een dun laagje tomatenpulp op het brood. Kruid met de oregano. Schik de champignons, ananas en het spek erop. Bestrooi met de geraspte kaas en zet in de oven, tot het brood goudbruin kleurt en de kaas gesmolten is. De champignons en spekjes die niet op de pizza passen, serveer je er gewoon bij.
Breng intussen de rucola op smaak met een scheutje olijfolie, de witte wijnazijn, zout en zwarte peper.
Serveer de pizza Hawaï baguette met de rucola. Smakelijk!
TIP: Extra zout hoeft niet, het spek is al gezouten.