Pizza Napoletana met ansjovis, olijven en kappertjes

30 MIN
2 personen
Pizza Napoletana met ansjovis, olijven en kappertjes

Of Pizza Romana? Beide namen circuleren voor deze pizza met ansjovis, olijven en kappertjes. Eén ding is zeker: hij zal smaken en is eenvoudig te bereiden!

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 50 gr ansjovis
  • 400 gr tomatenpulp
  • 1 pizzabodem
  • kappertjes
  • 100 gr olijvenmix
  • 125 gr mozzarella
  • 1 minikomkommer
  • 50 gr rucola
  • bakpapier
  • olijfolie
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • witte wijnazijn
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Tip: bestrijk de bodem met een dun laagje saus, zo kan je 'm lekker krokant bakken. De rest van de saus kan je goed afgesloten nog een week in de koelkast bewaren of invriezen voor op drukke dagen.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een ovenplaat met bakpapier.
  3. Hak de knoflook fijn. Houd de helft van de ui apart voor in de salade en snijd de rest in ringen. Verhit een scheutje olijfolie in een steelpan en fruit de ui en de knoflook zo'n 7 min. op zacht vuur. Het is de bedoeling dat die helemaal zacht en zoet worden zonder bruin te kleuren. Snijd ondertussen de ansjovis in kleine stukjes. Schep mee in de pan en laat, onder voortdurend roeren, in 5 min. 'smelten' op een laag vuur.
  4. Giet de tomatenpulp bij in het steelpannetje en kruid met de Provençaalse kruiden. Proef en kruid bij met zwarte peper. Zowel de ansjovis als de kappertjes zijn al zoutig, dus we gebruiken geen extra zout. Laat nog 2 min. sudderen zonder deksel en haal dan van het vuur.
  5. Bestrijk de pizzabodem met de ansjovissaus (zie tip). Zorg dat de ui en ansjovis mooi verdeeld zijn over de bodem. Bestrooi met de kappertjes en de helft van de olijven. Scheur de mozzarella in grove stukken en schik in toefjes op de pizzabodem. Werk af met een draai van de pepermolen en een scheutje olijfolie. Schuif de pizza 15 min. in de oven tot de bodem knapperig en de kaas mooi gegratineerd is.
  6. Vinaigrette: meng de witte wijnazijn met een flinke scheut olijfolie tot een vinaigrette. Breng op smaak met een snuifje zout en zwarte peper.
  7. Maak intussen de vinaigrette: pers een halve citroen en meng het sap met een flinke scheut olijfolie tot een vinaigrette. Breng op smaak met een snuifje zout en zwarte peper.
  8. Snijd de komkommer in kleine blokjes en snipper de rest van de rode ui fijn. Snijd de rest van de olijven in twee. Schep de komkommer, rode ui, olijven en rucola om met de vinaigrette.
  9. Controleer of de pizza gaar is, snijd in punten en serveer meteen samen met de salade. Smakelijk!