Pizza Napoletana met ansjovis, olijven en kappertjes
30 MIN
2 personen
Of Pizza Romana? Beide namen circuleren voor deze pizza met ansjovis, olijven en kappertjes. Eén ding is zeker: hij zal smaken en is eenvoudig te bereiden!
Ingrediënten
2 teentjes knoflook
1 rode ui
50 gr ansjovis
400 gr tomatenpulp
1 pizzabodem
kappertjes
100 gr olijvenmix
125 gr mozzarella
1 minikomkommer
50 gr rucola
bakpapier
olijfolie
1 el Provençaalse kruiden
witte wijnazijn
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Tip: bestrijk de bodem met een dun laagje saus, zo kan je 'm lekker krokant bakken. De rest van de
saus kan je goed afgesloten nog een week in de koelkast bewaren of invriezen voor op drukke dagen.
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een ovenplaat met bakpapier.
Hak de knoflook fijn. Houd de helft van de ui apart voor in de salade en snijd de
rest in ringen. Verhit een scheutje olijfolie in een steelpan en fruit de ui en de
knoflook zo'n 7 min. op zacht vuur. Het is de bedoeling dat die helemaal zacht
en zoet worden zonder bruin te kleuren. Snijd ondertussen de ansjovis in kleine
stukjes. Schep mee in de pan en laat, onder voortdurend roeren, in 5 min.
'smelten' op een laag vuur.
Giet de tomatenpulp bij in het steelpannetje en kruid met de Provençaalse
kruiden. Proef en kruid bij met zwarte peper. Zowel de ansjovis als de kappertjes
zijn al zoutig, dus we gebruiken geen extra zout. Laat nog 2 min. sudderen
zonder deksel en haal dan van het vuur.
Bestrijk de pizzabodem met de ansjovissaus (zie tip). Zorg dat de ui en ansjovis
mooi verdeeld zijn over de bodem. Bestrooi met de kappertjes en de helft van
de olijven. Scheur de mozzarella in grove stukken en schik in toefjes op de
pizzabodem. Werk af met een draai van de pepermolen en een scheutje olijfolie.
Schuif de pizza 15 min. in de oven tot de bodem knapperig en de kaas mooi
gegratineerd is.
Vinaigrette: meng de witte wijnazijn met een flinke scheut olijfolie tot een
vinaigrette. Breng op smaak met een snuifje zout en zwarte peper.
Maak intussen de vinaigrette: pers een halve citroen en meng het sap met een
flinke scheut olijfolie tot een vinaigrette. Breng op smaak met een snuifje zout
en zwarte peper.
Snijd de komkommer in kleine blokjes en snipper de rest van de rode ui fijn.
Snijd de rest van de olijven in twee. Schep de komkommer, rode ui, olijven en
rucola om met de vinaigrette.
Controleer of de pizza gaar is, snijd in punten en serveer meteen samen met de
salade. Smakelijk!